איטום גגות
?מתי נקבל איטום כנגד מים עומדים
ליציקת בטון המורכבת ממלט חול ודבק יש עמידות מאד גבוהה כנגד חדירת מים. דחיסות החומר והדבק שמוסיפים לתערובת מגבירים את כוח האיטום, מעבר לזה ישנם רמות שונות של מלט בדחיסות שונה שמחזקת את הבטון.
ולמרות כל זאת, בטון לאורך זמן גם הוא סופג מים. ובמצב מאוזן כאשר ישנם מים עומדים, הם לאורך זמן מחלחלים ומתבקש מאיתנו לכסות אותו בשכבה נוספת של איטום.
בטון נמצא בשלד כל בניין, ובכל בניין ישנה כמות רבה של ברזלים שזורים לאורך יציקות העמודים ויציקות הרצפות מיסודות הבניין ועד לרצפת הגג. בייציקות רצפת הגג אמור להיות שיפוע תקין המאפשר למים לזרום לניקוזי המרזבים.
גומי גג - פולי גג - סיקה טופ - יריעות ביטומניות
הכיסוי הכי אפקטיבי כיום בשוק הוא יריעות ביטומניות, מנסיוני השימוש בחומרי איטום הוא במקרה של שטחים קטנים, איטום נקודתי
אם שטח העבודה הוא בטון, הכיסוי הראשון עליו אני ממליץ הוא לפחות שכבה אחת של sika-top 107, החומר הזה הוכיח את עצמו בהידבקות לבטון, אני יודע שישנם חומרים מקבילים בחברות אחרות בעלי אותן תכונות.
אלו חומרים שנועדו לאיטום תחתית של ברכות עם מים עומדים לאורך זמן, אך הפגיעות שלהם היא מלהיסדק לאורך זמן במגע עם שמש.
אם מדובר בשטח גג קטן על כן השילוב המומלץ שלי הוא מריחת 2 שכבות של סיקה-טופ והמשך עבודה עם גומי גג. הגומי גג עמיד בשמש ומפצה על היווצרות של סדקים קטנים. כאשר ישנם תנודות יוצאות דופן בבניין רק יריעות ביטומניות רלוונטיות.
איטום גג מזופת בפוליגג/גומי-גג:
בעבר פוליגג לא הוכיח את עצמו לאורך שנים כנגד השמש שלנו ומים עומדים. היום ישנם חומרים חזקים מאד בהידבקות שלהם, בעלי גמישות ועמידות לשמש.
כאשר הזפת עבה, רכה ונמסה בשמש, אין חומר שידבק אליה מלבד זפת. לרוב הזפת על גגות ישנים קשה ודקה, בכל כמה שנים מפזרים עליה סיד כדי שתשמר יותר זמן בתנאי השמש, כאשר הגג אבד את האטימות שלו הוזמן זפת שהוסיף עוד שכבה של זפת וסיד. לאחר שנים רבות ועוד כמה זפתים שלא ניקו את הסיד כהלכה... נוצר ציפוי של הרבה שכבות.
כדי לצבוע את הגג בפוליגג חייבים לנקות היטב את הסיד ולעיטים לקלף כמה דורות של שכבות כדי לייצר תשתית הולמת לצביעה. לאחר גירוד ושטיפה אפשר לצבוע שכבה ראשונה של פוליגג/גומיגג.
גומי גג אין צורך לדלל עם מים, והעבודה איתו היא על שטח יבש ונקי מאבק.
הפוליגג הוא לרוב חומר איטום על בסיס מים(כתוב לכם על הפח). השכבה הראשונה אותה נמרח מדוללת 50% מים, אפשר לשפוך ולפזר עם גלגלת או מטאטא. השכבה הראשונה היא פריימר-חומר מקשר.
בקיצור, כאשר מדובר בשטח גדול של גג אני ממליץ לעבוד עם יריעות ביטומניות, כאשר מדובר בשטח קטן חומרי האיטום מאד אפקטיבים.
Comments